https://jahorinatrail.com/
Jahorina Ultra Trail 2021
4 Marta, 2021

Jahorina Ultra Trail 2020

Posljednji vikend jula je tradicionalno rezervisan za Jahorina Ultra Trail. Riječ je o prvom i najvećem bh takmičenju u trail trčanju čije će se šesto, izdanje održati 25-26.07.2020. godine. Stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem možete trčati četiri trke različite dužine: Mini, Midi, Maxi i Ultra Trail. Staze su navigirane najljepšim dijelovima ovih planina.

Šta nudi Jahorina Ultra Trail

Ove godine startni, odnosno ciljni prostor je izmješten na najljepši dio Jahorine – Rajsku dolinu. Mini Trail je 14 km duga staza, idealna za brze trkače ali i za početnike u trail trčanju. Midi Trail od ove godine dug 23 km je prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobijaju 1 ITRA bod. Maxi dug 49 km (2 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače a dužinom od 88 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

Zašto trkači vole JUT

Sve učesnike JUT-a očekuje vrijedan startni paket u kom osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora i vaučere hranu i piće, te vožnju šestosjedom na Jahorini. Na Jahorinu se dolazi s prijateljima ili porodicom, planira se bar produženi vikend jer osim obilaska olimpijske planine, treba iskoristiti priliku i provesti bar jedan dan u Sarajevu ili na obližnjim izletištima.