https://jahorinatrail.com/
Jahorina Ultra Trail 2020
9 Marta, 2019

Jahorina Ultra Trail 2021

Posljednji vikend jula je tradicionalno rezervisan za Jahorina Ultra Trail. Riječ je o prvom i najvećem bh takmičenju u trail trčanju čije će se sedmo, izdanje održati 24-25.07.2021. godine. Stazama koje povezuju Jahorinu s Bjelašnicom, Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem možete trčati tri trke različite dužine: Mini, Maxi i Ultra Trail. Staze su navigirane najljepšim dijelovima ovih planina.

Šta nudi Jahorina Ultra Trail

Mini Trail (1 ITRA bod) je 24 km duga staza, kružna ruta koja startuje i završava se kod hotela Vučko na Jahorini, izmjena u odnosu na prethodnu godinu je da Mini trka startuje dan kasnije, u nedjelju 25. jula.  Maxi dug 43 km (2 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška, kreće sa Bjelašnice, 24. jula a završava na Jahorini. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače a dužinom od 100 km nudi slijed različitih cjelina, spaja Jahorinu sa Ravnom Planinom i Trebevićem.

Za smještanje učesnika ove godine zadužen je hotel Vučko na Jahorini koji sve učesnike nudi smještaj po posebnim cijenama i uslovima prilagođenim trkačkim potrebama. Prijave za sedmo izdanje su moguće na sajtu www.jahorinatrail.com a sve učesnike JUT-a očekuje vrijedan startni paket u kom osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan

Zašto trkači vole JUT

Na Jahorinu se dolazi s prijateljima ili porodicom, planira se bar produženi vikend jer osim obilaska olimpijske planine, treba iskoristiti priliku i provesti bar jedan dan u Sarajevu ili na obližnjim izletištima.